Annemieke Tonnaer Photography | Pretty special
52
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Pretty special

About This Project

Als fotograaf kies je een kader voor je foto en daarmee maak je een keuze in wat je in beeld brengt en hoe, maar ook wat je weglaat. Kadreren is een begrenzing van de werkelijkheid; je doet de werkelijkheid altijd tekort. Slechts een deel van de werkelijkheid op een bepaald moment wordt vastgelegd en dan ook alleen nog maar het visuele. Aan de andere kant leg je een deel van de werkelijkheid op een bepaald moment voor eeuwig vast: een stukje van de werkelijkheid in de tijd wordt bevroren, uitgelicht en benadrukt. Soms ruk je iets uit zijn verband; iets kleins vergroot je uit. Ook al probeer je als fotograaf de sfeer vast te leggen, dan nog is het de vraag hoe het bij de kijker overkomt en hoe hij het beeld interpreteert. Als kijker zie je maar een deel en ga je je bij een foto afvragen ‘wat was er nog meer?’ of ‘hoe zou de lach van die persoon hebben geklonken?’.

 

Niet alleen een fotograaf kadert, ook in het dagelijks leven kadert en focusseert je oog op delen van de werkelijkheid. Waar kijk je naar wanneer een persoon met een wijnvlek in zijn gezicht langsloopt in de trein?

 

Voor het project ‘Mooi bijzonder’ heb ik verschillende mensen met een bijzonderheid in hun gezicht geportretteerd. Als je mensen niet kent dan valt het meestal meteen op en springt het in het oog. Als je mensen beter kent dan zie je het eigenlijk niet meer en richt je je aandacht op de persoonlijkheid, gezichtsuitdrukkingen en hun verhaal. Een serie portretten om je bij af te vragen wie er achter een litteken, wijnvlek of hazenlip verborgen zit. Een compleet beeld krijg je als kijker niet van deze dappere mooie mensen. Ik ben dankbaar voor de kennismakingen en het vertrouwen wat ik gekregen heb om een stukje van hen te mogen kadreren.

Titel

Mooi bijzonder

Date