Annemieke Tonnaer Photography | Who are we fooling?
43
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-43,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Who are we fooling?

About This Project

Zonder natuur is er geen leven voor mens, plant en dier. Om deze logische reden vinden de meesten van ons het belangrijk zuinig te zijn op onze natuur. Echter, ons eigen gedrag veranderen om tot een duurzame samenleving te komen, blijkt niet eenvoudig.

Ons economisch model waarin we telkens nieuwe grondstoffen winnen om ze vervolgens achteloos van de hand te doen alsof het niets is, is onhoudbaar. Dit is geen nieuws. Toch lijken we weg te kijken, al dan niet bewust, van de milieuproblemen. De confrontatie met de werkelijkheid als ongemakkelijke waarheid lijken we liever niet onder ogen te willen komen.

Dat verhindert niet dat deze omvangrijke vraagstukken als een zwaard van Damocles boven ons hoofd hangen. Waarom durven we het niet onder ogen te zien? Waarom pakken we het niet aan en veranderen we ons vervuilend gedrag niet ingrijpend? Weten we niet hoe dat moet? Tasten de consequenties van veranderingen te zeer ons comfortabele leventje aan?

Met deze serie foto’s wil ik mensen bewust laten nadenken over de vraag Wat kan ik zelf (nog meer) bijdragen aan een meer duurzame samenleving? Wat ben ik bereid te veranderen in mijn gewoontes om milieubewuster te leven en te investeren in de toekomst? 

The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it – Robert Swan

Titel

Who are we fooling?

Date